Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling staat pannenkoekenrecord af aan Center Parcs

09-02-2016, 22.36 uur

Slecht nieuws voor de Efteling. Het wereldrecord pannenkoekenstapelen is niet langer in handen van het attractiepark. Een Engelse vestiging van Center Parcs gaat er met het record vandoor. Twee koks van een bungalowpark in Rufford maakten een stapel van 101,8 centimeter hoog.

Daarvoor waren 213 pannenkoeken nodig. De Efteling brak het toenmalige record in oktober 2014 met een stapel van 91,2 centimeter. Personeelsleden van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken hadden wel meer pannenkoeken nodig dan hun Britse collega's: 242 stuks.

Efteling-kok John Pijnappels liet destijds weten: "Het lijkt misschien eenvoudig, maar de afgelopen maanden hebben we flink moeten oefenen om tot de juiste werkwijze en de meest geschikte receptuur te komen." Het is niet bekend of de Efteling gaat proberen om het wereldrecord, opgenomen in het Guiness Book of World Records, terug te kapen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be