Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ophef over 'Allahoe akbar' in de Python, PVV woest

12-05-2015, 07.11 uur

Kijkers van kinderprogramma Willem Wever hebben gisteren kunnen zien hoe een presentator islamitische teksten scandeerde in de Efteling. Tijdens een ritje in de Python riep presentator Ajouad El Miloudi godsdienstige kreten, gevolgd door het omstreden 'Allahoe akbar'.

De kindervriend zocht voor het populaire tv-programma uit hoe achtbanen worden gemaakt, naar aanleiding van een vraag van een 12-jarig jochie. De twee stapten bij wijze van test ook samen in de Python. Daar werd El Miloudi, bekend van zijn deelname aan spelshow Wie is de Mol?, zo bang dat hij spontaan schietgebedjes richting Mekka begon op te dreunen.

De PVV reageert geschokt. Kamerlid Martin Bosma vindt dat het optreden niet door de beugel kan, zeker niet op de publieke omroep. "Deze teksten moet je verre houden van kinderen", laat hij weten. "Dit is het laatste wat mensen horen voordat ze in naam van Allah worden vermoord." In eerste instantie kondigde hij aan Kamervragen te gaan stellen over de kwestie. Nu ziet hij daar toch van af.

Een woordvoerster voor de verantwoordelijke omroep KRO-NCRV vindt dat er geen grenzen zijn overschreden. "Allahoe akbar is helemaal geen beladen term", zegt ze.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be