Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Rampscenario: jongetje stapt uit bootje van waterbaan Phantasialand

05-05-2015, 19.02 uur

Een jonge bezoeker van het Duitse pretpark Phantasialand heeft halsbrekende toeren uitgehaald in de waterbaan Chiapas. Hij kreeg het voor elkaar om midden in de attractie uit een bootje te stappen.

Personeelsleden die het voorval op camerabeelden zagen gebeuren, schrokken zich rot en activeerden onmiddellijk de noodstop. Dat gaf andere bezoekers de gelegenheid om te filmen hoe het jongetje beduusd op hulp stond te wachten.

Ruim vijf minuten later arriveerde een medewerker. Even later kwam ook het parkmanagement ter plaatse om de jongen te ondervragen. Volgens ooggetuigen was de beugel van het jongetje niet goed dicht.

De directie van Phantasialand zit al een tijdje in haar maag met Chiapas. De populaire attractie zorgt voor een hoop technische problemen. Veel beugels zijn kapot. Het beugelsysteem werd speciaal voor Phantasialand ontwikkeld door fabrikant Intamin.

Chiapas wordt gepresenteerd als "de modernste wildwaterbaan ter wereld", met verschillende speciale effecten en een steile afdaling van 53 graden.



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be