Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vrolijke harmoniemuziek bij nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898

26-04-2015, 20.36 uur

Hoewel het achtergrondverhaal van de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 behoorlijk duister is, zal in de omgeving van de attractie geen dreigende muziek te horen zijn. Op het plein voor het entreegebouw klinkt straks vrolijke, harmonie-achtige marsmuziek.

Dat kan Looopings als eerste melden. De melodie werd bedacht door Efteling-huiscomponist René Merkelbach, bekend van zijn werk voor onder meer De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en Raveleijn. Twee weken geleden is de soundtrack ingespeeld door symfonieorkest Brussels Philharmonic in een grote Belgische opnamestudio.

Dat de Efteling juist voor deze muziek koos is toepasselijk, omdat veel mijnen vroeger een eigen harmonie kenden. Het verhaal achter Baron 1898 draait om een hebzuchtige mijnbaron die zijn arbeiders laat afdalen in een mijnschacht, op zoek naar goud.

Het opgewekte deuntje moet durfallen in de stemming brengen voor het avontuur dat komen gaat. Pas als bezoekers het stationsgebouw van de achtbaan betreden, wordt de muziek grimmig en onheilspellend.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be