Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit wordt de ingang van Efteling-achtbaan Baron 1898

19-03-2015, 16.46 uurBeeld: Roland Godschalk

Nu de steigers langzaam naar beneden komen, zien we steeds meer van het stationsgebouw van Efteling-achtbaan Baron 1898. Vandaag werd de ingang voor het eerst duidelijk zichtbaar. Via deze façade betreden bezoekers straks het entreeportaal van de nieuwe attractie.

Hier begint het overdekte gedeelte van de wachtrij, met daarin de eerste voorshow. Op de gevel prijkt sinds deze week ook de naam van de ride, met daarboven het woord "Rijksmijn". Baron 1898 krijgt een mijnthema.

Buiten het complex wordt ondertussen nog dagelijks gewerkt aan de dive coaster zelf, die vrijwel helemaal af is. Na de vrije val en de twee inversies is men intussen toegekomen aan de helix, een scherpe horizontale spiraal, en een heuveltje. Alleen de bocht terug naar het station ontbreekt nog.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be