Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zoek de verschillen: Efteling introduceert nieuwe boot in Fata Morgana

25-11-2014, 19.50 uurBeeld: Eric Rovers

Dit is 'm dan: de eerste nieuwe boot in Fata Morgana. De Efteling kondigde weken geleden aan dat alle boten in de attractie vervangen zouden worden door nieuwe exemplaren. Vandaag zien we daar voor het eerst iets van terug.

Het ontwerp van de oosterse vaartuigen is nagenoeg hetzelfde gebleven. Een leek ziet de verschillen niet en zelfs fans moeten moeite doen om een nieuwe en een oude boot van elkaar te onderscheiden. Enkele subtiele wijzigingen: er zit geen traanplaat meer op de vloer en de trapjes zijn minder diep. Enkele decoratieve elementen zijn hergebruikt.

Wat nog het meest opvalt, is dat de nieuwe boot blinkt als een diamant. Het contrast met de oude vlotten is groot: die zitten onder de viezige aanslag. Het gaat nog weken duren voor ook de overgebleven dertien exemplaren zijn omgeruild.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be