Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Veel meer mis met waterbaan Walibi Holland'

26-07-2013, 07.24 uur

Het tragische ongeval met wildwaterbaan El Rio Grande in Walibi Holland is niet zomaar een incident. De attractie is al veel langer omstreden vanwege een reeks rampen en onveilige situaties, vertellen personeelsleden.

Naast twee veelbesproken ongelukken dit jaar, waarbij een jongen gewond raakte en de voet van een meisje ter plekke vermorzeld werd, is er bij medewerkers een waslijst aan voorvallen bekend. Langzaam maar zeker gaat de beerput open.

De 17-jarige Shirley Leeuw uit Hengelo blijkt in 2011 bijvoorbeeld op exact dezelfde manier pijnlijk ten val te zijn gekomen. Ze was een jaar lang bezig met revalideren en procederen nadat ze, door te vroeg uit te stappen, in een diepe geul terechtkwam. Gisteravond deed ze op televisie haar verhaal.

Afgelopen zondag ging het ook al mis bij de onheilspellende kolkende rivier, toen er plotsklaps een bootje zonk. "Halverwege het varen hoorden we een doffe klap, waarna onze boot vol met water begon te lopen", vertelt Cor Visser uit Rotterdam aan Looopings. "Het water stond al snel tot aan onze knieën. De band rond de boot bleek verdwenen te zijn. Die hebben we na afloop zelf uit het water geplukt."

Volgens Walibi Holland voldoet El Rio Grande al jaren aan de strengste veiligheidsnormen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be