Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Binnenkort stakingen in het Sprookjesbos'

11-06-2013, 15.50 uur

De vlam is in de pan geslagen bij de Efteling. Wat begon als een onschuldig ruzietje over zondagstoeslag voor medewerkers, loopt nu volledig uit de hand. Het sprookjespark blijkt een gigantische beerput vol arbeidsconflicten te zijn.

Anonieme medewerkers spreken van chantage, intimidatie, een verziekte werksfeer en een benauwende angstcultuur. Het vertrouwen in de directie zeggen ze massaal op. Ondanks verwoede pogingen van de Efteling om de onderlinge personeelsstrijd buiten de pers te houden, pakt De Telegraaf vandaag groots uit met verhalen over directieleden die kritische onderdanen zonder pardon buiten de deur werken.

Woordvoerders weigeren op de felle aantijgingen te reageren, terwijl achter gesloten deuren druk wordt overlegd over de ontstane situatie. Gisteren kwam de Raad van Commissarissen nog in alle vroegte bij elkaar voor een koortsachtig crisisoverleg. De vakbond bereidt ondertussen radicale acties voor, waarbij geen enkele optie wordt uitgesloten. Ook stakingen niet.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be