Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Odyssey Park (Adventure World Warsaw)

Fraude: Polen belazeren Nederlandse pretparkbouwer

04-02-2013, 11.48 uur

Het Nederlandse technische bedrijf Imtech is keihard afgezet door een groep Polen. Imtech was ingehuurd om mee te bouwen aan het fonkelnieuwe pretpark Adventure World in Warschau. De bouw van dat gigantische resort zou maar liefst 680 miljoen euro kosten.

De grootste klus ooit voor Imtech, maar waarschijnlijk gaat het hele feest niet door. Door fraude is tientallen miljoenen euro's als sneeuw voor de zon verdwenen. De Hollandse firma is nooit betaald voor werk dat al was uitgevoerd. Volgens een bestuursvoorzitter zijn de problemen pas net ontdekt. Er komt binnenkort een forensisch onderzoek naar de Poolse nachtmerrie.

Een andere Nederlandse partner, de decorateur Jora Vision, heeft de zaakjes beter op orde. Het bedrijf uit Rijnsburg is verantwoordelijk voor het ontwerpen van het volledige park. "Wij zijn wel gewoon betaald door de Poolse opdrachtgever", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Ons tekenwerk gaat voorlopig gewoon door." Het is de vraag of die honderden ontwerpen ooit zullen worden uitgevoerd.

Meer Odyssey Park (Adventure World Warsaw)
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be