Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Politici keren zich tegen uitbreidingsplannen Phantasialand

01-05-2012, 21.50 uur

Phantasialand had het al aan de stok met buurtbewoners en bomenknuffelaars. Nu keert ook de politiek zich openlijk tegen het pretpark. Er zijn al bijna tien jaar plannen voor een uitbreiding ter grootte van zo'n zestig voetbalvelden.

Omwonenden zijn bang voor extra overlast en milieuhippies vrezen dat insecten de dupe worden van de attractie-expansie. Aan het juridische getouwtrek komt pas een eind als de deelstaatregering definitief over de toekomst van Phantasialand beslist. Voorlopig blijft half Duitsland zich met het slepende conflict bemoeien.

Afgelopen week kwam Johannes Remmel, de Duitse deelstaatminister van Milieu, poolshoogte nemen. Volgens hem is het ondenkbaar dat er ooit een schop de grond in gaat. Daarvoor zijn de aangetroffen plantensoorten veel te zeldzaam. Met uitspraken als "Ik zal dit nooit laten gebeuren" is de moed Phantasialand intussen in de schoenen gezakt.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be