Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Capaciteit van Efteling-achtbaan Python verhoogd

20-04-2018, 21:12 uur | ReactiesFoto: @ramonheeren

Lange wachtrijen bij de Python in de Efteling zijn hopelijk verleden tijd. Vanaf vandaag rijdt de beroemde achtbaan weer met twee treinen. De afgelopen weken was slechts één trein actief, waardoor de wachttijd regelmatig behoorlijk opliep. Bezoekers moesten soms meer dan een uur in de rij staan voor een ritje.

Eerder dit jaar was de Python enkele maanden buiten gebruik voor een enorme renovatie. Het grootste deel van de baan is vervangen. Sinds de heropening op 31 maart ontbrak de tweede trein. Die was volgens medewerkers nog niet goedgekeurd door keuringsinstantie TÜV.

ZIE OOK: Efteling heropent Python na megarenovatie: dit is er veranderd

Nu zijn beide treinen weer operationeel. "Een test met twee treinen is vandaag goed verlopen", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Bijkomend voordeel is dat de capaciteit van de omstreden Boarding Pass flink opgeschroefd kan worden.

De Efteling hanteert tegenwoordig enkele uren per dag een reserveringssysteem bij de Python. Wie dan een ritje wil maken, moet eerst een reservering plaatsen via de Efteling-app of een kaartautomaat. Door de toevoeging van de tweede trein kunnen er meer Boarding Passes uitgegeven worden. De afgelopen weken waren die meestal al rond het middaguur helemaal op.

ZIE OOK: Efteling-fans zijn Boarding Pass-systeem nu al helemaal zat

Reacties
Bijdrage