Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Capaciteit van Efteling-achtbaan Python verhoogd

20-04-2018, 21.12 uurBeeld: @ramonheeren

Lange wachtrijen bij de Python in de Efteling zijn hopelijk verleden tijd. Vanaf vandaag rijdt de beroemde achtbaan weer met twee treinen. De afgelopen weken was slechts één trein actief, waardoor de wachttijd regelmatig behoorlijk opliep. Bezoekers moesten soms meer dan een uur in de rij staan voor een ritje.

Eerder dit jaar was de Python enkele maanden buiten gebruik voor een enorme renovatie. Het grootste deel van de baan is vervangen. Sinds de heropening op 31 maart ontbrak de tweede trein. Die was volgens medewerkers nog niet goedgekeurd door keuringsinstantie TÜV.

Nu zijn beide treinen weer operationeel. "Een test met twee treinen is vandaag goed verlopen", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Bijkomend voordeel is dat de capaciteit van de omstreden Boarding Pass flink opgeschroefd kan worden.

De Efteling hanteert tegenwoordig enkele uren per dag een reserveringssysteem bij de Python. Wie dan een ritje wil maken, moet eerst een reservering plaatsen via de Efteling-app of een kaartautomaat. Door de toevoeging van de tweede trein kunnen er meer Boarding Passes uitgegeven worden. De afgelopen weken waren die meestal al rond het middaguur helemaal op.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be