Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Buurtbewoners Efteling schrikken van toekomstplannen

16-04-2018, 23.00 uur

Sommige buurtbewoners van de Efteling zien de toekomstplannen van het attractiepark helemaal niet zitten. Hoewel al maanden bekend is dat de Efteling op meerdere plekken wil uitbreiden, blijken enkele omwonenden zich nu pas verdiept te hebben in de plannen. Ze maken zich naar eigen zeggen grote zorgen.

"Dat het zo vergaand is, wisten we niet", vertelt buurtbewoner Arie Vogel aan het Brabants Dagblad. "De aandacht richt zich nu vooral op de uitbreiding van het park aan de oostkant, maar ook naar het westen wordt de Efteling fors uitgebreid. Zowat tot aan onze voor- en achtertuinen toe."

De Efteling wil in 2020 een nieuwe achtbaan openen op een stuk grond ten oosten van het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Python. In de jaren daarna zou het attractiepark onder meer aan de andere kant kunnen groeien, op de plek van de huidige parkeerplaats naast het Sprookjesbos.

Omdat er een woonwijk in de buurt ligt, mogen daar geen luidruchtige attracties komen. In het ontwerpbestemmingsplan wordt gesproken over bouwwerken van maximaal 25 meter. "Op deze wijze wordt ook visueel rekening gehouden met het aangrenzende woongebied ten noorden van de Europalaan", staat in een toelichting.

Toch vrezen buurtbewoners als Vogel dat attracties of een parkeergarage hun uitzicht zullen bederven. "Volgens het bestemmingsplan zou dat kunnen. Nog afgezien van de verkeersdrukte, luchtvervuiling en geluidsoverlast." De klagende omwonenden hebben nog tot eind deze maand om een bezwaar in te dienen. Dinsdagavond komen ze samen in Kaatsheuvel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be