Efteling

Buurtbewoners Efteling schrikken van toekomstplannen

16-04-2018, 23:00 uur | Reacties

Sommige buurtbewoners van de Efteling zien de toekomstplannen van het attractiepark helemaal niet zitten. Hoewel al maanden bekend is dat de Efteling op meerdere plekken wil uitbreiden, blijken enkele omwonenden zich nu pas verdiept te hebben in de plannen. Ze maken zich naar eigen zeggen grote zorgen.

"Dat het zo vergaand is, wisten we niet", vertelt buurtbewoner Arie Vogel aan het Brabants Dagblad. "De aandacht richt zich nu vooral op de uitbreiding van het park aan de oostkant, maar ook naar het westen wordt de Efteling fors uitgebreid. Zowat tot aan onze voor- en achtertuinen toe."


ZIE OOK: Politieke beslissing over uitbreiding Efteling uitgesteld

De Efteling wil in 2020 een nieuwe achtbaan openen op een stuk grond ten oosten van het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Python. In de jaren daarna zou het attractiepark onder meer aan de andere kant kunnen groeien, op de plek van de huidige parkeerplaats naast het Sprookjesbos.

Omdat er een woonwijk in de buurt ligt, mogen daar geen luidruchtige attracties komen. In het ontwerpbestemmingsplan wordt gesproken over bouwwerken van maximaal 25 meter. "Op deze wijze wordt ook visueel rekening gehouden met het aangrenzende woongebied ten noorden van de Europalaan", staat in een toelichting.

Toch vrezen buurtbewoners als Vogel dat attracties of een parkeergarage hun uitzicht zullen bederven. "Volgens het bestemmingsplan zou dat kunnen. Nog afgezien van de verkeersdrukte, luchtvervuiling en geluidsoverlast." De klagende omwonenden hebben nog tot eind deze maand om een bezwaar in te dienen. Dinsdagavond komen ze samen in Kaatsheuvel.

ZIE OOK: Directeur Efteling verklapt locatie van nieuwe attractie

Reacties