Efteling

Efteling ontwikkelt speciale plattegrond voor invaliden

13-04-2018, 16.42 uur | Reacties

De Efteling heeft een speciale parkplattegrond ontwikkeld voor bezoekers met een handicap. Op de aangepaste kaart kunnen invaliden onder meer bekijken welke paden in het attractiepark lastig of niet bereikbaar zijn.

Op de achterkant staat welke attracties geschikt zijn voor gasten met een beperking en waar de invalideningangen zich bevinden. Verder wordt per attractie aangegeven of hulphonden zijn toegestaan en wat rolstoelers moeten doen als ze een ritje willen maken.


ZIE OOK: Nieuw in de Efteling: virtualreality-versie van Droomvlucht

Daarnaast zijn er handige tips over toiletten en restaurants die goed bereikbaar zijn voor personen in een rolstoel. Efteling-bezoekers kunnen de plattegrond ophalen bij de Gastenservice in het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

Vijf Efteling-attracties zijn niet toegankelijk voor invaliden. Het gaat om Droomvlucht, Villa Volta, Polka Marina, het Avonturendoolhof en de Monorail bij het Volk van Laaf. Bij de uitgang van Droomvlucht is sinds gisteren een alternatief te vinden in de vorm van een virtualreality-beleving.ZIE OOK: Attractieparken willen toegankelijkheid voor invaliden verbeteren

Reacties