Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Penisbloem veroorzaakt geur van rottend vlees in Wildlands Emmen

11-04-2018, 15.12 uur | Reacties

Bezoekers van Wildlands Adventure Zoo Emmen kunnen deze week een merkwaardige bloem zien én ruiken. In het dierenpark staat voor het eerst een Amorphophallus paeoniifolius in bloei. De plant, die ook wel penisbloem wordt genoemd, veroorzaakt een geur vergelijkbaar met die van rottend vlees.

"Lullig nieuws uit Wildlands", grapt het dierenpark in een persbericht. De bijzondere plant werd ruim drie jaar geleden in de grond geplaatst door Wildlands-hovenier Bert Roddenhof. Sinds deze week is de bloem in het beginstadium van de bloei, die één tot twee dagen duurt. Dat gebeurt maximaal eens per jaar.

De Amorphophallus paeoniifolius komt voor in Zuidoost Azië. In Wildlands is de 35 centimeter hoge penisbloem te vinden in de tropische kas van themagebied Jungola.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be