Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Kermis

Beugel van kermisattractie schiet los: 'Ik dacht dat ik doodging'

11-04-2018, 13:42 uur | Reacties

Een 19-jarige vrouw heeft de schrik van haar leven gehad op een kermis in de Franse hoofdstad Parijs. Tijdens een ritje in een bungee-attractie schoot haar veiligheidsbeugel plotseling los. "Ik dacht dat ik doodging", vertelt de kermisbezoeker aan een regionale krant.

Ze zat met haar 22-jarige vriend in een bal die met 120 kilometer per uur 45 meter omhoog gekatapulteerd wordt. Bij het omhoog vliegen kwam één van de beugels van het bakje los. De stang klapte vervolgens meermaals tegen het been van de vrouw aan.


ZIE OOK: Meisje raakt gewond tijdens rit in kermisattractie

De geschrokken passagiers besloten de videobeelden van hun ritje te kopen en aan de politie te laten zien. Hoewel de bewuste beugel volgens de eigenaar van de attractie niet nodig is voor een veilig ritje, hebben autoriteiten toch besloten dat de attractie gesloten moest worden.

Kermisexploitanten probeerden nog om de USB-stick met de video af te pakken, omdat ze niet wilden dat de beelden van het incident op social media zouden belanden. Dat is uiteindelijk toch gebeurd.

Sinds eind maart vonden in Frankrijk minstens vier ongelukken met kermisattracties plaats. Vorig jaar was dezelfde Parijse kermis al het toneel van twee ongelukken.

ZIE OOK: Drie meisjes gewond bij ongeluk met zweefmolen

Reacties