Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Beugel van kermisattractie schiet los: 'Ik dacht dat ik doodging'

11-04-2018, 13.42 uur

Een 19-jarige vrouw heeft de schrik van haar leven gehad op een kermis in de Franse hoofdstad Parijs. Tijdens een ritje in een bungee-attractie schoot haar veiligheidsbeugel plotseling los. "Ik dacht dat ik doodging", vertelt de kermisbezoeker aan een regionale krant.

Ze zat met haar 22-jarige vriend in een bal die met 120 kilometer per uur 45 meter omhoog gekatapulteerd wordt. Bij het omhoog vliegen kwam één van de beugels van het bakje los. De stang klapte vervolgens meermaals tegen het been van de vrouw aan.

De geschrokken passagiers besloten de videobeelden van hun ritje te kopen en aan de politie te laten zien. Hoewel de bewuste beugel volgens de eigenaar van de attractie niet nodig is voor een veilig ritje, hebben autoriteiten toch besloten dat de attractie gesloten moest worden.

Kermisexploitanten probeerden nog om de USB-stick met de video af te pakken, omdat ze niet wilden dat de beelden van het incident op social media zouden belanden. Dat is uiteindelijk toch gebeurd.

Sinds eind maart vonden in Frankrijk minstens vier ongelukken met kermisattracties plaats. Vorig jaar was dezelfde Parijse kermis al het toneel van twee ongelukken.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be