Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi-achtbaan Xpress vastgelopen tijdens ritje

06-04-2018, 15.26 uurBeeld: Erick van Moes

De rollercoaster Xpress: Platform 13 in Walibi Holland staat voorlopig stil. Een trein van de lanceerachtbaan is vrijdagochtend tijdens een ritje vastgelopen. Dat blijkt uit foto's die op Twitter verschenen. Volgens een woordvoerder had een trein tijdens een testrondje niet genoeg snelheid om de rit af te maken.

"Dat had te maken met de lage temperaturen", luidt de uitleg. De karretjes van de achtbaan worden nu één voor één van de baan gehaald met behulp van een hijskraan. Naar verwachting is de achttien jaar oude achtbaan morgen weer operationeel, met de andere trein.

Xpress: Platform 13 is ruim 25 meter hoog en bijna duizend meter lang. Een ritje bestaat uit een lancering van 0 naar 90 kilometer per uur in minder dan drie seconden, gevolgd door drie inversies.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be