Cinecittà World

Italiaans pretpark bouwt vliegsimulator

03-04-2018, 22.25 uur | Reacties

Een pretpark in Italië bouwt een spectaculair flying theater. In Cinecittà World, gelegen in de buurt van Rome, opent later dit jaar een grote panorama-vliegsimulator met de naam Volarium. De attractie staat in het teken van de Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci.

Volarium wordt het eerste flying theater van Italië. De afgelopen jaren werden vergelijkbare attracties geopend in het Franse Futuroscope, het Spaanse Ferrari Land en het Duitse Europa-Park. In Amsterdam is sinds kort een soortgelijke trekpleister te vinden onder de naam This is Holland.


ZIE OOK: Nieuwe directeur moet Italiaans pretpark uit het slop trekken

De nieuwe attractie moet in september af zijn. Verder presenteert Cinecittà World dit jaar twee nieuwe kinderattracties, een virtualreality-beleving voor 5 euro per persoon en een tentoonstelling met filmdecors.

Daarnaast is de simulatorattractie SpacExpress omgebouwd tot Jurassic War, met een film over dinosaurussen. Het gaat om een zogeheten immersive tunnel, zoals The Forbidden Caves in Bobbejaanland en The Lost Temple in Movie Park Germany. In promotiemateriaal toont het Italiaanse park beelden van simulator King Kong 360 3-D in het Amerikaanse themapark Universal Studios Hollywood.

Cinecittà World verwelkomde vorig jaar 245.000 bezoekers, een stijging van ongeveer 140 procent ten opzichte van 2016. Toen kwamen er nog zo'n 100.000 gasten.

ZIE OOK: Rechter verbiedt paardenrace in pretpark

Reacties