Kermis

Ongeluk met Nederlandse achtbaan Super Mouse op kermis in Praag

18-03-2018, 21:04 uur | Reacties

Op de kermis in Praag heeft een bizar ongeluk plaatsgevonden met een Nederlandse attractie. Bij de achtbaan Super Mouse schoot vorig weekend een stalen steunbalk los. Daar botste vervolgens één van de karretjes tegenaan.

"Ik hoorde een harde klap en zag een balk naar beneden vallen", schrijft een ooggetuige op internet. "Het was net een horrorfilm." De inzittenden kwamen met de schrik vrij. "Maar het had gruwelijk af kunnen lopen."


ZIE OOK: Man (19) klimt in kermisachtbaan en weigert naar beneden te komen

In een video is te zien hoe personeelsleden de afgebroken balk proberen weg te halen. Daarbij komt het gevaarte bijna terecht op één van de omstanders. "Tien minuten na het ongeluk zagen we vanaf een afstandje dat de achtbaan gewoon weer draaide", aldus de bezorgde kermisbezoeker.

De vijftien meter hoge Super Mouse is eigendom van een Nederlandse kermisexploitant. Die laat aan Looopings weten dat de balk van anderhalve meter na het incident weer is vastgezet. "De noodrem werd geactiveerd. Vervolgens is de attractie ontruimd en nagekeken."

Vorig jaar stond de achtbaan op kermissen in onder meer Purmerend, Helmond, Uden, Renesse, Venray, Hoorn, Alkmaar, Hengelo en Breda.

De kermis in de Tsjechische hoofdstad duurt tot en met zondag 15 april.ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Reacties