Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Politieke partij wil hogere entreeprijs voor Duinrell

14-03-2018, 11.26 uur

Een politieke partij in Wassenaar wil dat bezoekers van Duinrell meer gaan betalen voor een entreekaartje. Als het aan het CDA ligt, wordt er een zogeheten 'vermakelijkheidsretributie' ingevoerd: extra belasting bovenop de toegangsprijs.

"We zijn voorstander voor het heffen van een gemeentelijke belasting op toegangskaartjes voor dagrecreatie op Duinrell", staat in het CDA-verkiezingsprogramma. Met het extra geld zouden de verkeersproblemen rond het attractiepark aangepakt kunnen worden.

"Duinrell trekt zo'n miljoen bezoekers per jaar", zegt CDA'er Hubert Schokker in gesprek met De Telegraaf. "Als je daar 50 cent per kaartje belasting op doet, levert dat toch weer een half miljoen extra op." Hij lijkt er geen rekening mee te houden dat verblijfsgasten, die onbeperkt toegang krijgen tot het park, op meerdere dagen worden meegeteld als bezoeker.

Een woordvoerder van Duinrell houdt zich vooralsnog afzijdig. "We willen een park zijn dat toegankelijk moet blijven voor een zo breed mogelijk publiek", luidt de verklaring. "Om die reden gaan we in gesprek met het CDA."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be