Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Politieke partij wil hogere entreeprijs voor Duinrell

14-03-2018, 11:26 uur | Reacties

Een politieke partij in Wassenaar wil dat bezoekers van Duinrell meer gaan betalen voor een entreekaartje. Als het aan het CDA ligt, wordt er een zogeheten 'vermakelijkheidsretributie' ingevoerd: extra belasting bovenop de toegangsprijs.

"We zijn voorstander voor het heffen van een gemeentelijke belasting op toegangskaartjes voor dagrecreatie op Duinrell", staat in het CDA-verkiezingsprogramma. Met het extra geld zouden de verkeersproblemen rond het attractiepark aangepakt kunnen worden.

ZIE OOK: Noord-Hollands pretpark kan toch geopend blijven

"Duinrell trekt zo'n miljoen bezoekers per jaar", zegt CDA'er Hubert Schokker in gesprek met De Telegraaf. "Als je daar 50 cent per kaartje belasting op doet, levert dat toch weer een half miljoen extra op." Hij lijkt er geen rekening mee te houden dat verblijfsgasten, die onbeperkt toegang krijgen tot het park, op meerdere dagen worden meegeteld als bezoeker.

Een woordvoerder van Duinrell houdt zich vooralsnog afzijdig. "We willen een park zijn dat toegankelijk moet blijven voor een zo breed mogelijk publiek", luidt de verklaring. "Om die reden gaan we in gesprek met het CDA."

ZIE OOK: Bazin Walibi Holland walgt van 'plezierbelasting'

Reacties
Bijdrage