Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Opening van spectaculaire houten achtbaan uitgesteld

17-03-2018, 12.13 uur

Het grootste attractiepark van Groot-Brittannië heeft de opening van een sensationele houten achtbaan uit moeten stellen. Eigenlijk zouden bezoekers van Alton Towers vanaf vandaag kennis kunnen maken met de veelbesproken rollercoaster Wicker Man. Vanwege het slechte weer blijft de achtbaan echter dicht.

Dat heeft Alton Towers laten weten op social media. "Temperaturen onder het vriespunt, sneeuw en windstoten zorgen ervoor dat onze achtbanen noodgedwongen gesloten blijven", staat in een verklaring. Wicker Man kan alleen draaien als het warmer is dan 2 graden.

Het pretpark verwacht dat dit weekend slechts een handjevol themagebieden toegankelijk zal zijn. Waarschijnlijk is Wicker Man in de loop van volgende week operationeel. De officiële openingsceremonie vindt volgend weekend plaats. Journalisten en fansites mochten de afgelopen dagen al kennismaken met de attractie.

Wicker Man werd gebouwd door Great Coasters International, de fabrikant van Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park. De 618 meter lange houten achtbaan haalt een topsnelheid van ruim 70 kilometer per uur.Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be