Alton Towers Resort

Opening van spectaculaire houten achtbaan uitgesteld

17-03-2018, 12:13 uur | Reacties

Het grootste attractiepark van Groot-Brittannië heeft de opening van een sensationele houten achtbaan uit moeten stellen. Eigenlijk zouden bezoekers van Alton Towers vanaf vandaag kennis kunnen maken met de veelbesproken rollercoaster Wicker Man. Vanwege het slechte weer blijft de achtbaan echter dicht.

Dat heeft Alton Towers laten weten op social media. "Temperaturen onder het vriespunt, sneeuw en windstoten zorgen ervoor dat onze achtbanen noodgedwongen gesloten blijven", staat in een verklaring. Wicker Man kan alleen draaien als het warmer is dan 2 graden.


ZIE OOK: Bijzondere speciale effecten bij nieuwe houten achtbaan

Het pretpark verwacht dat dit weekend slechts een handjevol themagebieden toegankelijk zal zijn. Waarschijnlijk is Wicker Man in de loop van volgende week operationeel. De officiële openingsceremonie vindt volgend weekend plaats. Journalisten en fansites mochten de afgelopen dagen al kennismaken met de attractie.

Wicker Man werd gebouwd door Great Coasters International, de fabrikant van Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park. De 618 meter lange houten achtbaan haalt een topsnelheid van ruim 70 kilometer per uur.ZIE OOK: Nieuwe houten achtbaan nadert voltooiing

Reacties