Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand verbetert mobiel bereik met 'onzichtbare' zendmast

05-03-2018, 20.39 uur

Phantasialand komt met een oplossing voor problemen met mobiel bereik. Tot nu toe liet het mobiele internet in het Duitse pretpark vaak te wensen over. Daarom is in themagebied Berlin onlangs een extra zendmast geplaatst.

Dat is te zien in een video. Er stonden al twee zendmasten in Phantasialand: bij Hotel Ling Bao en in themadeel Wuze Town. "We wilden meer capaciteit creëren, zodat er meer mobiel verkeer tegelijk verwerkt zou kunnen worden", vertelt projectleider Frank Gier in een interview.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Phantasialand wilde per se geen zendmast in het zicht plaatsen. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de nieuwe mast te 'verstoppen' in het dak van de 4D-bioscoop Schauspielhaus. Daarvoor moest het dak ruim twee meter opgetild worden. Er ging meer dan twee jaar plannen aan vooraf, met drie verschillende partijen.

Sinds afgelopen winter is er op sommige plekken in het park ook gratis wifi beschikbaar.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be