Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Phantasialand

Phantasialand verbetert mobiel bereik met 'onzichtbare' zendmast

05-03-2018, 20:39 uur | Reacties

Phantasialand komt met een oplossing voor problemen met mobiel bereik. Tot nu toe liet het mobiele internet in het Duitse pretpark vaak te wensen over. Daarom is in themagebied Berlin onlangs een extra zendmast geplaatst.

Dat is te zien in een video. Er stonden al twee zendmasten in Phantasialand: bij Hotel Ling Bao en in themadeel Wuze Town. "We wilden meer capaciteit creƫren, zodat er meer mobiel verkeer tegelijk verwerkt zou kunnen worden", vertelt projectleider Frank Gier in een interview.


ZIE OOK: Phantasialand introduceert gratis wifi

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Phantasialand wilde per se geen zendmast in het zicht plaatsen. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de nieuwe mast te 'verstoppen' in het dak van de 4D-bioscoop Schauspielhaus. Daarvoor moest het dak ruim twee meter opgetild worden. Er ging meer dan twee jaar plannen aan vooraf, met drie verschillende partijen.

Sinds afgelopen winter is er op sommige plekken in het park ook gratis wifi beschikbaar.ZIE OOK: Avondshow Phantasialand afgekraakt op social media: 'Slechtste show ooit'

Reacties