Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling krijgt achtbaan met een lancering

06-03-2018, 11.55 uur

De Efteling gaat een achtbaan bouwen met een lancering. Looopings kan als eerste met zekerheid zeggen dat het attractiepark in 2020 een opzienbarende launch coaster wil openen. Passagiers nemen straks plaats in een trein die tijdens een ritje wordt afgeschoten.

Het wordt een attractie voor het hele gezin, die niet over de kop gaat. Bovendien ligt het tempo relatief laag, net als bij bijvoorbeeld de Bob. Op die manier wil de Efteling een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken.

De rollercoaster komt te liggen op een stuk grond van zo'n 3 hectare naast het Efteling Hotel. Het nieuwe gebied wordt onderdeel van het bestaande themagedeelte Reizenrijk. Daar liggen attracties als Vogel Rok, Carnaval Festival en de Gondoletta.

Tot nu toe heeft de Efteling zelf nog maar weinig losgelaten over het project. Wel zei Efteling-directeur Fons Jurgens in januari: "De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig."

De nieuwste aanwinst van de Efteling wordt zeker niet de eerste lanceerachtbaan in Nederland. Walibi Holland (Xpress), Toverland (Booster Bike), Drievliet (Formule X) en Slagharen (Gold Rush) gingen het Brabantse sprookjespark de afgelopen jaren voor.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be