Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling krijgt achtbaan met een lancering

06-03-2018, 11:55 uur | Reacties

De Efteling gaat een achtbaan bouwen met een lancering. Looopings kan als eerste met zekerheid zeggen dat het attractiepark in 2020 een opzienbarende launch coaster wil openen. Passagiers nemen straks plaats in een trein die tijdens een ritje wordt afgeschoten.

Het wordt een attractie voor het hele gezin, die niet over de kop gaat. Bovendien ligt het tempo relatief laag, net als bij bijvoorbeeld de Bob. Op die manier wil de Efteling een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken.

ZIE OOK: Directeur Efteling verklapt locatie van nieuwe attractie

De rollercoaster komt te liggen op een stuk grond van zo'n drie hectare naast het Efteling Hotel. Het nieuwe gebied wordt onderdeel van het bestaande themagedeelte Reizenrijk. Daar liggen attracties als Vogel Rok, Carnaval Festival en de Gondoletta.

Tot nu toe heeft de Efteling zelf nog maar weinig losgelaten over het project. Wel zei Efteling-directeur Fons Jurgens in januari: "De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig."

De nieuwste aanwinst van de Efteling wordt zeker niet de eerste lanceerachtbaan in Nederland. Walibi Holland (Xpress), Toverland (Booster Bike), Drievliet (Formule X) en Slagharen (Gold Rush) gingen het Brabantse sprookjespark de afgelopen jaren voor.

ZIE OOK: Efteling bevestigt onbedoeld plannen voor nieuwe achtbaan met circusthema

Reacties
Bijdrage