Drouwenerzand Attractiepark

Nieuwe attractie in Nederlands pretpark eerder open dankzij Donald Trump

05-03-2018, 12:36 uur | Reacties

Een Nederlands attractiepark is Donald Trump erg dankbaar. Dat het Drentse familiepretpark Drouwenerzand binnenkort een heftige nieuwe attractie in gebruik neemt, is namelijk indirect te danken aan de Amerikaanse president.

Drouwenerzand opent komend voorjaar de Freak Out, een 21 meter hoge draaiende schommel. Directeur Bert van der Linde bestelde de machine vorig jaar bij de Gelderse attractiebouwer KMG. "Eigenlijk hadden ze daar geen plek", vertelt hij aan Looopings. "Door een bizarre samenloop van omstandigheden kon de attractie toch op tijd geleverd worden."


ZIE OOK: Drents pretpark koopt spectaculaire nieuwe attractie

Een Amerikaanse klant van KMG had twee soortgelijke attracties besteld. "Deze ondernemer maakt gebruik van Mexicaans personeel. Maar door nieuwe regels van president Trump worden er in de Verenigde Staten minder werkvergunningen verstrekt, waardoor er niet genoeg medewerkers voorhanden zouden zijn om de nieuwe attractie te bedienen."

De Amerikaan besloot één van de twee attracties te annuleren. Daardoor kwam er onverwachts een plek vrij in de agenda van KMG. "Dat kwam voor ons precies goed uit", aldus Van der Linde. "Anders had onze attractie pas driekwart jaar later geleverd kunnen worden."

Drouwenerzand gaat op 30 maart weer open. De Freak Out wordt waarschijnlijk na Pasen opgebouwd. "We hopen dat de opening ergens in april kan plaatsvinden", zegt de directeur.

ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Reacties