Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Nieuwe attractie in Nederlands pretpark eerder open dankzij Donald Trump

05-03-2018, 12.36 uur

Een Nederlands attractiepark is Donald Trump erg dankbaar. Dat het Drentse familiepretpark Drouwenerzand binnenkort een heftige nieuwe attractie in gebruik neemt, is namelijk indirect te danken aan de Amerikaanse president.

Drouwenerzand opent komend voorjaar de Freak Out, een 21 meter hoge draaiende schommel. Directeur Bert van der Linde bestelde de machine vorig jaar bij de Gelderse attractiebouwer KMG. "Eigenlijk hadden ze daar geen plek", vertelt hij aan Looopings. "Door een bizarre samenloop van omstandigheden kon de attractie toch op tijd geleverd worden."

Een Amerikaanse klant van KMG had twee soortgelijke attracties besteld. "Deze ondernemer maakt gebruik van Mexicaans personeel. Maar door nieuwe regels van president Trump worden er in de Verenigde Staten minder werkvergunningen verstrekt, waardoor er niet genoeg medewerkers voorhanden zouden zijn om de nieuwe attractie te bedienen."

De Amerikaan besloot één van de twee attracties te annuleren. Daardoor kwam er onverwachts een plek vrij in de agenda van KMG. "Dat kwam voor ons precies goed uit", aldus Van der Linde. "Anders had onze attractie pas driekwart jaar later geleverd kunnen worden."

Drouwenerzand gaat op 30 maart weer open. De Freak Out wordt waarschijnlijk na Pasen opgebouwd. "We hopen dat de opening ergens in april kan plaatsvinden", zegt de directeur.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be