Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: eerste karretjes van de Python staan weer op de baan

28-02-2018, 23.23 uur

Nu de Python in de Efteling bijna helemaal opnieuw opgebouwd is, kunnen de treinen weer van stal gehaald worden. Op dit moment staan er al drie karretjes op de baan, voor een zogeheten push-and-pull-test.

"Omdat we te maken hebben met een herontwerp met een stukje oude én een stukje nieuwe baan, doen we een fysieke test om te zien hoe vloeiend het verloop van de baan daadwerkelijk is", vertelde Efteling-ingenieur Joost Schetters eerder in een interview. "Daarvoor worden dus echte karretjes met een kraan door de baan getrokken."

De karretjes hangen op dit moment stil in de eerste looping. Als de hele baan is goedgekeurd, kunnen de testritten met dummypoppen beginnen. Voor die fase is tweeënhalve week uitgetrokken. Dan worden ook de remmen afgesteld. "Als alles goed gaat, zijn we eind maart klaar voor de eindcontrole van keuringsorganisatie TÜV Nederland", aldus uitvoerder Frank Poels.

De Python heeft twee treinen met zeven karretjes voor vier personen. De afgelopen weken is het grootste deel van de beroemde achtbaan vervangen. Het stuk tussen de eerste afdaling en de remmen werd gesloopt en opnieuw opgebouwd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be