Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: eerste karretjes van de Python staan weer op de baan

28-02-2018, 23.23 uur | Reacties

Nu de Python in de Efteling bijna helemaal opnieuw opgebouwd is, kunnen de treinen weer van stal gehaald worden. Op dit moment staan er al drie karretjes op de baan, voor een zogeheten push-and-pull-test.

"Omdat we te maken hebben met een herontwerp met een stukje oude én een stukje nieuwe baan, doen we een fysieke test om te zien hoe vloeiend het verloop van de baan daadwerkelijk is", vertelde Efteling-ingenieur Joost Schetters eerder in een interview. "Daarvoor worden dus echte karretjes met een kraan door de baan getrokken."


ZIE OOK: Python in de Efteling bijna helemaal opnieuw opgebouwd

De karretjes hangen op dit moment stil in de eerste looping. Als de hele baan is goedgekeurd, kunnen de testritten met dummypoppen beginnen. Voor die fase is tweeënhalve week uitgetrokken. Dan worden ook de remmen afgesteld. "Als alles goed gaat, zijn we eind maart klaar voor de eindcontrole van keuringsorganisatie TÜV Nederland", aldus uitvoerder Frank Poels.

De Python heeft twee treinen met zeven karretjes voor vier personen. De afgelopen weken is het grootste deel van de beroemde achtbaan vervangen. Het stuk tussen de eerste afdaling en de remmen werd gesloopt en opnieuw opgebouwd.

ZIE OOK: Efteling introduceert single riders-wachtrij bij de Python

Reacties