Duinrell

Slachtoffer glijbaanongeluk Duinrell doet zijn verhaal: 'Ik kreeg geen lucht en alles werd zwart'

21-02-2018, 18:15 uur | Reacties

De 18-jarige Younes Joldersma, die zondag ernstig gewond raakte bij een ongeluk in het Tikibad van Duinrell, doet uitgebreid zijn verhaal. Het Belgische slachtoffer kan zich door zijn hoofdletsel weinig meer herinneren van het voorval. Wel is duidelijk dat het incident plaatsvond in de waterglijbaan X-stream, waar bezoekers plaatsnemen op een luik dat openklapt.

"Door een klap op mijn borstkas kreeg ik geen adem meer", vertelt de jongen aan het AD. "Het werd letterlijk zwart voor mijn ogen." Pas een kwartier later kon hij weer zien. "Ik zag heel veel bloed." Zijn moeder, die verpleegkundige is, kneep zijn hevig bloedende neus dicht.


ZIE OOK: Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

"De badmeesters stonden erbij en keken ernaar", zegt moeder Joldersma. "Eén medewerker verzocht mijn zoon, die nota bene helemaal in de war was, op te staan, zodat hij met een gietertje het bloed weg kon spoelen. Ik moest hem in mijn eentje ondersteunen naar de hulppost." Daar werd de knul nogmaals onwel.

Thuis in België constateerde een arts een zware hersenschudding en een whiplash. Sindsdien slaapt de scholier bijna onafgebroken. Een paar dagen na het ongeval klaagt hij nog steeds over bonkende pijn aan zijn hoofd. Bovendien is hij continu duizelig. Hij slikt medicatie tegen zwellingen.

Sinds de opening in 2010 maakte de beruchte glijbaan al een hoop slachtoffers. Zo brak een man zijn voet, liep een meisje van 12 een gat in haar hoofd op en belandde een meisje van 9 met ernstige verwondingen aan haar buik in het ziekenhuis. Voorlopig is de attractie buiten gebruik voor onderzoek.

ZIE OOK: Eén dode bij nachtelijk ongeluk in Duinrell

Reacties