Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plannen voor attractiepark met grootste kartbaan ter wereld bij TT Circuit Assen

15-02-2018, 19.28 uur

Er zijn plannen voor een groot attractiepark bij het bekende TT Circuit in Assen: TT SpeedWorld. Een groep Drentse ondernemers wil een trekpleister realiseren met twee tot drie miljoen bezoekers per jaar. Er moeten verschillende race-attracties komen, waaronder de grootste kartbaan ter wereld.

Daarvoor is woensdag een plan gepresenteerd. Het circuit in Assen wordt in de toekomst mogelijk gebruikt voor Formule 1-races. "Het heeft ons geïnspireerd om verder te denken wat Assen de wereld te bieden heeft rond snelheid en amusement", vertelt SpeedWorld-initiatiefnemer Henk Ziengs aan RTV Drenthe.

"Drenthe mist een dagattractie", vindt voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord. "Mensen willen niet alleen meer naar racing kijken, maar dit ook zelf ervaren", zegt ondernemer Peter van Dijk uit Emmen. Ziengs: "De Formule 1 zorgt maar voor een aantal dagen per jaar een stroom aan publiek. TT SpeedWorld zou ervoor moeten zorgen dat er meer toerisme komt in de regio."

Het is nog niet duidelijk hoeveel de bouw van het park zou gaan kosten. Ook wordt er nog geen openingsjaar genoemd. De plannen moeten nog verder uitgewerkt worden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be