Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Meeuwen jagen roofvogel Beekse Bergen weg

15-02-2018, 18.41 uur

Paniek in Safaripark Beekse Bergen. Het Brabantse dierenpark is een grote Amerikaanse zeearend kwijt. Het dier, dat Lady Maya wordt genoemd, raakte afgelopen dinsdag verwikkeld in een conflict met enkele meeuwen. Daarna keerde ze niet meer terug.

"Lady Maya leeft al 27 jaar in ons park en is een icoon geworden van de educatieve roofvogelsafari", laat Beekse Bergen weten. "Wij vinden haar dan ook graag snel terug zodat Maya weer snel in haar vertrouwde omgeving is."

Dierenverzorgers van Beekse Bergen zijn inmiddels met man en macht op zoek naar de indrukwekkende roofvogel. Het park roept iedereen op om uit te kijken naar het dier. "Het laatste signaal is opgepikt in de buurt van Udenhout en de Loonse en Drunense Duinen."

Het dierenpark benadrukt dat het gevaarlijk is om de vogel zelf te benaderen. "Het is een pittige dame. Ze kan ook schrikken en verder weg vliegen."

Meer Beekse Bergen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be