Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Komst nieuwe attractie Efteling in 2020 op losse schroeven

14-02-2018, 14.19 uur

De opening van een nieuwe Efteling-attractie in 2020 gaat wellicht niet door. De Efteling wil over twee jaar een grote attractie openen op een nieuw stuk grond aan de rand van het pretpark, maar de gemeenteraad van Loon op Zand dwarsboomt die plannen.

De vijf partijen in de raad gaan niet akkoord met het verzoek van de Efteling voor een uitbreiding op korte termijn. Dat bevestigt fractievoorzitter Bart van Drunen van Voor Loon aan Looopings. Hij spreekt ook namens de andere coalitiepartijen GemeenteBelangen, CDA, VVD en Pro3.

"We hebben de afgelopen maanden behoorlijk veel contact gehad met buurtbewoners van de Efteling", vertelt Van Drunen. "Toen bleek dat er allerlei onderzoeken over verkeersstromen en milieu nog niet zijn afgerond. Het voelt niet goed om op zo'n korte termijn een beslissing te nemen over zo'n omvangrijk project."

Het definitieve bestemmingsplan van de Efteling wordt pas komende zomer vastgesteld. Daarin staat onder meer dat het park aan de oostzijde mag uitbreiden met een stuk grond van acht hectare. De directie vroeg afgelopen maand alvast toestemming om versneld te mogen beginnen met het ontwikkelen van de eerste drie hectare. "Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd", zei directeur Fons Jurgens. "Die zullen we hard nodig hebben."

Naar die extra bouwtijd kan de Efteling dus fluiten. Fractievoorzitter Van Drunen benadrukt dat de gemeenteraad wel degelijk een voorstander is van de uitbreidingsplannen. "We hadden zelfs al toegezegd dat we akkoord zouden gaan, mits de informatievoorziening voor omwonenden op orde was. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Wij erkennen het belang van de Efteling, maar er liggen nog te veel zaken open. We willen de juiste procedure volgen."

De Efteling wil niet ingaan op de mogelijke consequenties totdat de gemeenteraad het voorstel voor de uitbreiding formeel behandelt. Dat gebeurt donderdagavond.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be