Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Partij voor de Dieren: 'Artis moet dierenopvang worden'

13-02-2018, 15.51 uur

De Amsterdamse dierentuin Artis moet worden omgevormd tot een opvanglocatie voor dieren. Dat vindt de Partij voor de Dieren in de hoofdstad. Vandaag presenteerde de partij het nieuwe verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daarin wordt het plan beschreven.

"Artis wordt omgevormd tot een opvang voor dieren die zich niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen handhaven of daarin niet teruggezet kunnen worden", luidt het voorstel van de partij.

Volgens de Partij voor de Dieren heeft een dierentuin als Artis totaal geen educatieve waarde. "Dierentuinen laten de bezoekers niet zien hoe de dieren in hun natuurlijke omgeving leven. Ze suggereren bovendien dat het moreel gerechtvaardigd is om dieren van hun vrijheid te beroven om ze aan mensen te tonen."

Eerder stelde de landelijke afdeling van de dierenpartij al voor om alle dierentuinen in Nederland te sluiten. De Amsterdamse fractie van GroenLinks pleitte vorig jaar nog voor een 'uitsterfbeleid' voor dieren in Artis.

Meer Artis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be