Artis

Partij voor de Dieren: 'Artis moet dierenopvang worden'

13-02-2018, 15:51 uur | Reacties

De Amsterdamse dierentuin Artis moet worden omgevormd tot een opvanglocatie voor dieren. Dat vindt de Partij voor de Dieren in de hoofdstad. Vandaag presenteerde de partij het nieuwe verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daarin wordt het plan beschreven.

"Artis wordt omgevormd tot een opvang voor dieren die zich niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen handhaven of daarin niet teruggezet kunnen worden", luidt het voorstel van de partij.


ZIE OOK: Partij voor de Dieren: 'Sluit alle dierentuinen'

Volgens de Partij voor de Dieren heeft een dierentuin als Artis totaal geen educatieve waarde. "Dierentuinen laten de bezoekers niet zien hoe de dieren in hun natuurlijke omgeving leven. Ze suggereren bovendien dat het moreel gerechtvaardigd is om dieren van hun vrijheid te beroven om ze aan mensen te tonen."

Eerder stelde de landelijke afdeling van de dierenpartij al voor om alle dierentuinen in Nederland te sluiten. De Amsterdamse fractie van GroenLinks pleitte vorig jaar nog voor een 'uitsterfbeleid' voor dieren in Artis.

ZIE OOK: GroenLinks: 'Laat dieren in Artis uitsterven'

Reacties