Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert single riders-wachtrij bij de Python

08-02-2018, 11.01 uurBeeld: Jeroen Schulz

De Efteling gaat de wachtrij van de Python optimaliseren. Om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk mensen een ritje kunnen maken in de beroemde achtbaan, wordt er komend voorjaar een single riders-rij geïntroduceerd. Dat vertelt Efteling-ingenieur Joost Schetters in een interview.

De single riders-rij is bedoeld voor bezoekers die de Python individueel willen bezoeken. Lege plekken in de treinen worden ermee opgevuld. "Net zoals bij Joris en de Draak zorgt een medewerker er straks voor dat de karretjes optimaal gevuld worden met een genummerd systeem", aldus Schetters.

Daarnaast komt er een grotere wachtruimte voor mensen met een handicap. "Om dit mogelijk te maken, wordt de uitgang iets verlegd en maak je geen bochtje meer naar links, maar loop je verder door naar voren. Zo komen de in- en uitgang dichter bij elkaar te liggen."

De Python ondergaat momenteel de grootste renovatie sinds de opening in 1981. Het grootste gedeelte van de baan wordt helemaal opnieuw opgebouwd. Eind maart vindt de heropening plaats. De werkzaamheden liggen op schema.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be