Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: renovatie Python kost 4,5 miljoen euro

08-02-2018, 22.14 uurBeeld: Jeroen Schulz

Er hangt een stevig prijskaartje aan de renovatie van de Python in de Efteling. Het attractiepark is miljoenen euro's kwijt aan het slopen en opnieuw opbouwen van de klassieke achtbaan. De grootschalige opknapbeurt kost 4,5 miljoen euro, vertelt ingenieur Joost Schetters.

Voor dat bedrag had de Efteling ook een compleet nieuwe attractie aan kunnen schaffen. In plaats daarvan koos men ervoor om de iconische rollercoaster uit 1981 te behouden, zij het met kleine aanpassingen. Zo heeft de nieuwe rail een ander uiterlijk en wordt de wachtrij opnieuw aangelegd, inclusief een single riders-rij. Het baanverloop blijft gelijk.

Volgens ingenieur Schetters verlopen de werkzaamheden voorspoedig. "We liepen bij de sloop van de oude baan zelfs anderhalve dag voor op schema." De komende weken worden de onderdelen die zijn blijven staan - het stuk van de remmen tot en met de eerste afdaling - opnieuw geschilderd. Schetters verwacht verder dat de Python straks iets sneller gaat dan voorheen, omdat de nieuwe baan vloeiender is.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be