Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland vervangt Robin Hood door hypermoderne achtbaan

06-02-2018, 16.10 uur

Spectaculair nieuws uit Walibi Holland: de houten achtbaan Robin Hood wordt volgend jaar vervangen. Het pretpark gaat de klassieke achttien jaar oude rollercoaster ombouwen tot een hypermoderne 'hybrid coaster', met houten ondersteuningen en een stalen rail. Dat zorgt voor een sensationele rit vol met heftige elementen.

"Dit is de droom van heel veel pretparkfans in Europa", vertelt Walibi-directrice Mascha van Till aan Looopings. "We zijn dan ook heel blij dat we het nu bekend kunnen maken." Hoewel de houten constructie grotendeels zal blijven staan, zorgt Walibi voor een totaal andere ritervaring, inclusief nieuwe treinen.

Het attractiepark in Biddinghuizen gaat voor het project in zee met de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction (RMC). Die firma is gespecialiseerd in het bouwen van achtbanen waarbij hout en staal worden gecombineerd. RMC-coasters staan bekend om zeer hoge snelheden en inversies.

Van Till was naar eigen zeggen onder de indruk van de hybrid coaster Iron Rattler in het Amerikaanse pretpark Six Flags Fiesta Texas. Ze wil nog niet onthullen hoe de vervanger van Robin Hood er precies uit zal komen te zien. "De snelheid zal natuurlijk een stuk hoger komen te liggen. De rest maken we in een later stadium bekend." Er komt ook een nieuw thema en een nieuwe naam.

In Europa staat tot nu toe één achtbaan van RMC: de 56 meter hoge Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården, geopend in 2016. De topsnelheid bedraagt 115 kilometer per uur. Robin Hood gaat nu 80 kilometer per uur.

In september 2018 starten de eerste werkzaamheden voor de ingrijpende verbouwing. Tot en met oktober kunnen bezoekers een ritje maken in de huidige Robin Hood. De opening van de nieuwe achtbaan vindt naar verwachting op 1 juli 2019 plaats.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be