Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disney-ontwerper: 'Disneyland Paris bouwt veel te weinig nieuwe attracties'

30-01-2018, 14.55 uur

In Disneyland Paris worden veel te weinig nieuwe attracties gebouwd. Dat vindt de legendarische Disney-ontwerper Tony Baxter (70). Hij stond in de jaren tachtig en negentig aan de wieg van Disneyland Paris. Baxter ontwierp iconische attracties als Big Thunder Mountain en Star Tours.

Het Disneyland Park, geopend in 1992, kan volgens Baxter wel een flinke oppepper gebruiken. "Men zou terug moeten grijpen naar de formule waarbij er elke drie à vier jaar een grote nieuwe attractie opent", vertelt de Disney-legende in een aflevering van The Season Pass Podcast. "Andere Disney-parken hanteren die tactiek ook."

De afgelopen decennia stond het Disneyland Park praktisch stil, concludeert imagineer Baxter. "Eigenlijk hebben we niets gedaan sinds de komst van Space Mountain. Dat was twintig jaar geleden."

Ruimte voor nieuwe attracties is er genoeg. "We hebben dat park destijds ontworpen met tal van uitbreidingsmogelijkheden in het achterhoofd." Baxter en zijn team hielden in elk themadeel bewust een stuk grond vrij. "Zo wilden we in Fantasyland eigenlijk de achtbaan Matterhorn Bobsleds bouwen." Ook waren er plannen voor darkride Indiana Jones Adventure in Adventureland en waterbaan Splash Mountain in Frontierland.

Baxter heeft ook kritiek op de opzet van Disney Village, het vrij toegankelijke uitgaansgedeelte naast de Disney-parken. "Daar is echt een grondige herstructurering nodig, bijvoorbeeld met een nieuw thema." Bovendien zit het huidige entreegebied - van de parkeerplaats tot de Disney-hotels - verkeerd in elkaar, zegt de ontwerper. "Het gebied moet dringend opnieuw ingedeeld worden."

Disneyland Paris werd vorig jaar overgenomen door de Amerikaanse Walt Disney Company. Baxter: "Ik zou dolgraag zien dat deze strategie omarmd wordt nu Disney het weer voor het zeggen heeft in Parijs. Ik denk dat de Company er klaar voor is."


Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be