Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany vernieuwt wildwaterbaan Mystery River

25-01-2018, 12.21 uur

Movie Park Germany geeft de wildwaterbaan Mystery River een nieuw thema. Vanaf komend seizoen staat de attractie uit 1996 in het teken van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Tovenaar Merlijn stuurt bezoekers op een zoektocht naar het legendarische zwaard Excalibur.

"Dit is één van de oudste en populairste attracties in ons park", zegt directeur Thorsten Backhaus. "We willen deze oudgediende recht aandoen en een waardige en frisse upgrade geven, inclusief een nieuwe naam." Mystery River heet voortaan Excalibur - Secrets of the Dark Forest.

De rit bestaat uit "gevaarlijke manoeuvres door betoverde wouden en donkere holen". Backhaus: "Ieder stuk van de attractie krijgt nieuwe decoraties, maar het ritverloop blijft natuurlijk gelijk."

Over de renovatie wordt achter de schermen al meer dan zes jaar gesproken. Tot nu toe was er echter geen budget voor. Voor de metamorfose werkt Movie Park samen met enkele bekende namen in de pretparkwereld: de Nederlandse Leisure Expert Group, de Duitse mediabedrijven IMAscore en IMAmedia en de Deense firma Tema Design, onderdeel van MK Illumination.

Mystery River opende in 1996 als Die Unendliche Geschichte, gebaseerd op de bioscoopfilm The NeverEnding Story. Toen Warner Bros. Movie World in 2005 werd omgedoopt tot Movie Park, verdween de filmlicentie en moest de attractie noodgedwongen aangepast worden. Als tussenoplossing koos men destijds voor goedkope poppen van dwergen, trollen en heksen.

De naastgelegen attractie Ice Age Adventure blijft in 2018 gesloten, net als vorig jaar.

Movie Park Germany is niet het enige Europese attractiepark dat in 2018 uitpakt met een thema gebaseerd op de legende van koning Arthur. Komende zomer opent Toverland een volledig themagebied dat draait om tovenaar Merlijn. Ook daar wordt de muziek geproduceerd door IMAscore.Meer Movie Park Germany
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be