Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland blijft Red Bull verkopen ondanks waarschuwingen

26-01-2018, 13.00 uur

Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van artsen blijft Walibi Holland energiedrank verkopen. Dat laat een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings weten. Kinderartsen pleiten voor een verbod op energiedrankjes voor minderjarigen.

Tieners vormen de belangrijkste doelgroep van Walibi. In vrijwel alle horecagelegenheden van het pretpark is Red Bull te koop. Het drinken ervan zorgt volgens deskundigen voor serieuze gezondheidsproblemen, waaronder rusteloosheid, moeheid, paniekaanvallen en hartritmestoornissen. Ook kan er nierfalen optreden.

De schadelijke effecten zijn voor Walibi geen reden om Red Bull uit de schappen te halen, zegt de voorlichter. "Vooralsnog gaan we geen stappen ondernemen aan de hand van de resultaten", luidt de reactie.

Eén van de attracties in Walibi Holland, de kartbaan Kart Fight Exhibition Track, wordt gesponsord door Red Bull.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be