Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland investeert in 'nieuwe uitstraling'

20-01-2018, 12.08 uur

Walibi Holland krijgt een andere uitstraling. Het pretpark in de polder wil de komende jaren verschillende gebieden een nieuw thema geven, gebaseerd op de stijl van grote steden en festivals. Het project heet 'Festivalization'.

De komende jaren wordt elke winter een gedeelte van het park onder handen genomen. Deze winter is de Main Street aan de beurt. Er is een speciale stijlgids ontwikkeld, vertelt directrice Mascha van Till. "We laten ons inspireren door festivals en verschillende grote steden als Londen, New York en Tokyo."

Volgend jaar krijgt themadeel Sherwood Forest een make-over. Daarin staan top spin Excalibur, madhouse Merlin's Magic Castle en houten achtbaan Robin Hood. Vooruitlopend op de renovatie wordt burgerrestaurant Friar Tucks deze winter al omgebouwd tot Cock-a-Doodle-Doo, een restaurant met kip en roti.

Er is bewust voor gekozen om niet vast te houden aan "traditionele thematisering", staat in een persbericht. Walibi toont nog geen ontwerpen van de nieuwe stijl. Het pretpark is dit jaar geopend tussen 30 maart en 28 oktober.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be