Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politieke beslissing over uitbreiding Efteling uitgesteld

15-02-2018, 23.55 uurBeeld: @promenadefotos

De gemeenteraad van Loon op Zand heeft vanavond geen beslissing genomen over de uitbreiding van de Efteling. Het sprookjespark had aan de raad gevraagd of er vervroegd begonnen mocht worden met bouwwerkzaamheden voor een nieuwe attractie. Die zou dan in 2020 open moeten gaan, op een nieuw stuk grond van drie hectare.

Over het verzoek had donderdagavond gestemd moeten worden. De vijf partijen in de raad lieten gisteren echter al weten niet akkoord te willen gaan met het voorstel. Enkele documenten over de gevolgen van de uitbreiding zouden nog niet helemaal af zijn.

Wethouder Gerard Bruijniks gaf toe dat er nog wat puntjes op de i gezet moeten worden. Hij haalde het voorstel daarom van de agenda af. Eind februari vindt er nog een bijeenkomst met bezorgde buurtbewoners plaats.

Een woordvoerster van de Efteling laat aan Looopings weten dat men nog steeds goede hoop heeft dat de nieuwe attractie in 2020 geopend kan worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be