Disneyland Paris

Bezoekersaantallen Disneyland Paris fors gestegen

16-01-2018, 15:56 uur | Reacties

Disneyland Paris klimt langzaam maar zeker uit een dal. Het Disney-resort in Marne-la-Vallée heeft het afgelopen jaar 14,8 miljoen bezoekers verwelkomd, ruim 10 procent meer dan in 2016. Dat heeft directeur ontwikkeling Eric Cosset verteld op een presentatie.

In 2016 kwamen er nog 13,4 miljoen gasten op de twee Disney-parken af, het laagste aantal in tien jaar tijd. Disneyland Paris lijkt nu op de goede weg te zijn, al is het niveau van recordjaar 2012 nog niet bereikt. Toen trokken de parken samen zestien miljoen bezoekers.


ZIE OOK: Het is officieel: Disneyland Paris in handen van Amerikanen

De afgelopen jaren stonden voor Disneyland Paris in het teken van ingrijpende renovaties. Onder meer Big Thunder Mountain, Star Tours, Space Mountain, It's a Small World, Peter Pan's Flight en Pirates of the Caribbean waren maandenlang gesloten voor werkzaamheden.

Dit jaar zijn Phantom Manor en Crush's Coaster aan de beurt. De laatste nieuwe attractie dateert van 2014. In dat jaar ging Ratatouille: The Adventure open. Wel investeerde Disneyland de laatste jaren veel in entertainment, met nieuwe shows, parades en festivals.

Sinds juni 2017 is Disneyland Paris volledig in handen van de Amerikaanse Walt Disney Company.

ZIE OOK: 'Disneyland Paris pas in 2021 hersteld van crisis'

Reacties