Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Openingsdatum van nieuwe achtbaan Toverland bekend

18-01-2018, 16.59 uur

Toverland heeft bekendgemaakt wanneer de nieuwe achtbaan Fenix opengaat. Bezoekers kunnen vanaf zaterdag 7 juli 2018 een ritje maken in de spectaculaire veertig meter hoge wing coaster. Tegelijkertijd opent ook de rest van het mysterieuze themagebied Avalon, met waterattractie Merlin's Quest, een winkel en een groot restaurant.

Bovendien moet op dezelfde dag een nieuwe hoofdingang in gebruik worden genomen. Het Limburgse attractiepark bouwt momenteel ook een uitvoerig gedecoreerd entreegebied met de naam Port Laguna, aangekleed als een havenstadje.

Er komen onder meer winkels, horeca, toiletten, entertainment en een waterspeelplaats. Vanuit Port Laguna kunnen bezoekers straks de verschillende themadelen van Toverland betreden: Avalon, Magische Vallei, Troy Area, Magic Forest en Land van Toos. Nu komen gasten nog binnen in een grote loods.

Fenix wordt de eerste wing coaster in de Benelux. De imposante achtbaan - met zitjes naast de rail - is 813 meter lang. Passagiers gaan drie keer over de kop. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be