Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Klap voor Wildlands: inwoners Drenthe verlangen terug naar oude dierentuin

14-01-2018, 12:43 uur | Reacties

Een flinke klap in het gezicht voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het overgrote deel van de inwoners van Drenthe verlangt terug naar het oude Dierenpark Emmen, dat eind 2015 gesloten werd. Dat blijkt uit een poll op de website van RTV Drenthe.

Van de ruim 5100 deelnemers geeft meer dan 80 procent aan de oude dierentuin te verkiezen boven opvolger Wildlands. Zo'n 19 procent vertoeft liever in het nieuwe themapark.

ZIE OOK: Marketingexpert: 'Achtbaan in dierenpark Wildlands is stupide'

Wildlands noemt zichzelf geen dierentuin, maar een dierenpark met attracties. Volgens deskundigen is de trekpleister echter vooral vlees noch vis. De bezoekersaantallen vallen tegen. Reviewsites staan bovendien vol met negatieve beoordelingen van bezoekers die klagen over een gebrek aan dieren en een te hoge entreeprijs.

De bouw van het park kostte 200 miljoen euro. Vele tientallen miljoenen euro's werden geleend van de gemeente, de Rabobank, bouwbedrijf VolkerWessels en de provincie. Wildlands hoopt dat de komst van een twintig meter hoge familieachtbaan kan zorgen voor meer bezoekers.

ZIE OOK: Dit is het verhaal achter de nieuwe achtbaan van Wildlands Emmen

Reacties
Bijdrage