Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Klap voor Wildlands: inwoners Drenthe verlangen terug naar oude dierentuin

14-01-2018, 12.43 uur

Een flinke klap in het gezicht voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het overgrote deel van de inwoners van Drenthe verlangt terug naar het oude Dierenpark Emmen, dat eind 2015 gesloten werd. Dat blijkt uit een poll op de website van RTV Drenthe.

Van de ruim 5100 deelnemers geeft meer dan 80 procent aan de oude dierentuin te verkiezen boven opvolger Wildlands. Zo'n 19 procent vertoeft liever in het nieuwe themapark.

Wildlands noemt zichzelf geen dierentuin, maar een dierenpark met attracties. Volgens deskundigen is de trekpleister echter vooral vlees noch vis. De bezoekersaantallen vallen tegen. Reviewsites staan bovendien vol met negatieve beoordelingen van bezoekers die klagen over een gebrek aan dieren en een te hoge entreeprijs.

De bouw van het park kostte 200 miljoen euro. Vele tientallen miljoenen euro's werden geleend van de gemeente, de Rabobank, bouwbedrijf VolkerWessels en de provincie. Wildlands hoopt dat de komst van een twintig meter hoge familieachtbaan kan zorgen voor meer bezoekers.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be