Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Alton Towers Resort

Eerste ontwerp van spectaculaire nieuwe houten achtbaan

08-01-2018, 06:29 uur | Reacties

Een spectaculaire nieuwe achtbaan in Engeland gaat Wicker Man heten. Dat heeft pretpark Alton Towers vannacht bekendgemaakt. Er werd ook een ontwerp naar buiten gebracht. Wicker Man is de eerste nieuwe houten achtbaan in Groot-Brittannië in 21 jaar. De opening staat gepland voor komend voorjaar.

"De attractie krijgt een unieke twist, want hout en vuur worden voor het eerst bij elkaar gebracht", laat Alton Towers weten. Blikvanger wordt een ruim zeventien meter hoge houten pop die in brand lijkt te vliegen. Tijdens een ritje doorkruisen passagiers het decorstuk drie keer.

ZIE OOK: Engels pretpark ontraadselt geheim project: nieuwe houten achtbaan

Volgens het bijbehorende verhaal zijn bezoekers uitverkoren om een mysterieus ritueel van de sekte The Beornen mee te maken. Voor de concept-arts schakelde Alton Towers illustrator Kyle Lambert in, bekend van zijn werk voor de tv-serie Stranger Things en films als Jurassic Park, Super 8 en Jumanji.

Hoewel in mei 2016 al duidelijk was dat Alton Towers een houten achtbaan zou gaan bouwen, bleven de details tot nu toe geheim. Het project had de werktitel 'Secret Weapon 8'. De attractie wordt gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International.

Alton Towers werd in juni 2015 opgeschrikt door een ernstig ongeluk. Twee treinen van de achtbaan The Smiler botsten op elkaar. Sindsdien kampt het park met lage bezoekersaantallen en veel negatieve media-aandacht. In een persbericht wordt daarom nadrukkelijk gesproken over "de nieuwste bewezen veiligheidssystemen, uitvoerige tests en honderden trainingsuren voor medewerkers". "De veiligheid van onze gasten stond centraal bij het ontwerp en de bouw van Wicker Man", belooft de directie.ZIE OOK: Nieuwe houten achtbaan nadert voltooiing

Reacties
Bijdrage