Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland haalt achtbaan weg

05-01-2018, 20.00 uurBeeld: Plopsa Fans

Eén van de rollercoasters in Plopsaland De Panne wordt binnenkort afgebroken. Het Vlaamse attractiepark neemt na de kerstvakantie afscheid van de dubbele hangende achtbaan De Vleermuis. De attractie is verkocht aan een pretpark buiten Europa, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Op zondag 7 januari kunnen bezoekers voor het laatst een ritje maken in De Vleermuis. "Tijdens de wintersluiting van Plopsaland zal de attractie ontmanteld worden", zegt de voorlichtster. "Daarna wordt de baan getransporteerd naar de nieuwe bestemming."

De Vleermuis stond al enkele jaren te koop. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof wilde graag van de achtbaan af vanwege de lage capaciteit. Er traden ook geregeld technische problemen op.

Plopsaland De Panne heeft plannen voor de bouw van een groot hotel en een vakantiepark. Daarnaast wordt de darkride Het Bos van Plop binnen enkele jaren vervangen door een nieuwe overdekte attractie.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be