Wildlands Adventure Zoo Emmen

Marketingexpert: 'Achtbaan in dierenpark Wildlands is stupide'

06-01-2018, 05:30 uur | Reacties

Het is onverstandig en onbegrijpelijk dat dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen een achtbaan bouwt. Dat zegt marketingdeskundige Paul Moers in een interview met De Telegraaf. "Een paniekreactie", oordeelt hij.

Wildlands ging in maart 2016 open. Het park moet jaarlijks 1,2 tot 1,3 miljoen bezoekers trekken om rendabel te zijn. In 2016 kwamen er in tien maanden tijd 1,3 miljoen gasten, maar vorig jaar waren er dat nog iets meer dan een miljoen. De directie had op 1,2 miljoen bezoekers gerekend.


ZIE OOK: Directeur van Wildlands Emmen verwacht daling bezoekersaantal

De komst van een dubbele family boomerang coaster moet het tij gaan keren. Dat gaat niet lukken, verwacht merkenexpert Moers. "Er is blijkbaar iets mis, maar een achtbaan bouwen getuigt van een stupide manier van denken. Pretparken zijn een compleet andere tak van sport dan een dierentuin. Wildlands moet opboksen tegen Walibi en de Efteling. Dat kunnen ze vergeten."

Volgens Moers kampt Wildlands nog steeds met een identiteitscrisis. Woordvoerders benadrukken voortdurend dat het park geen dierentuin is, terwijl het woord 'zoo' letterlijk in de naam zit. "Als ik als merkendeskundige al niet snap waar het merk Wildlands voor staat, dan snapt de gewone consument het al helemaal niet."

Oud-directeur Henk Hiddingh noemt de huidige bezoekersaantallen "dramatisch". "Kennelijk komen er te weinig bezoekers terug. Of ze bevelen het niet aan bij anderen." Hij vindt ook dat de entreeprijs van 30 euro omlaag moet.

Bovendien begrijpt Hiddingh dat er voortdurend kritiek is op het gebrek aan dieren. Wildlands zou ervoor moeten zorgen dat de beesten zich vaker laten zien. "Gewoon acht uur per dag, daar betalen de bezoekers voor. De dieren zouden beloond moeten worden als ze zich laten zien, met voedsel."

Een recreatie-expert omschreef Wildlands eerder als "een gemiste kans". "Je loopt er wat verloren rond. Op sommige plaatsen lijkt het wel of men alleen het hoogstnoodzakelijke heeft gebouwd en gestopt is toen het budget op was."

ZIE OOK: Wildlands Emmen bouwt dubbele boomerang coaster

Reacties