Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Amerikaanse journalist: 'Elke Disney-fan moet de Efteling gezien hebben'

25-11-2017, 20.37 uurBeeld: Lisa van der Drift

Elke Disney-fan ter wereld zou een bezoek moeten brengen aan de Efteling. Dat schrijft de bekende Amerikaanse journalist en pretparkexpert Robert Niles, die afgelopen week in het Brabantse sprookjespark was. In een reisverslag op de gerenommeerde website Theme Park Insider prijst hij de Efteling volledig de hemel in.

"De Efteling heeft geen gigantische budgetten of bekende personages zoals Disney", beseft Niles. "In plaats daarvan doet men een beroep op de rijke Europese sprookjestraditie, het artistieke talent van Anton Pieck en een geweldige service."

Met name Fata Morgana, Droomvlucht, Joris en de Draak en Baron 1898 maakten veel indruk. Ook enkele kleinere zaken vielen in de smaak. "Een cola-automaat is aangekleed als een kraampje en een pinautomaat is gedecoreerd als een gigantische schatkist." De nieuwe attractie Symbolica wordt door Niles omschreven als "een meesterwerk".

Maar naast alle spectaculaire achtbanen en darkrides noemt Niles een wandeling door het nostalgische Sprookjesbos een absolute must. "Mijn dochter en ik hebben negentig minuten door dit prachtige woud geslenterd. Mijn favoriete sprookjes waren de verhalen die onbekend zijn in Amerika, zoals De Indische Waterlelies."

De Amerikaan raadt landgenoten en andere internationale Disney-fans met klem aan om een keer af te reizen naar Kaatsheuvel. "De Efteling voldoet in mijn ogen beter aan het ideaalbeeld van een Disney-themapark dan Disneyland Paris", besluit Niles.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be