Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica wint belangrijke prijs

15-11-2017, 00.19 uur

De nieuwste attractie van de Efteling is in de prijzen gevallen. Het Kaatsheuvelse attractiepark krijgt een prestigieuze internationale onderscheiding voor de nieuwe interactieve darkride Symbolica. De Themed Entertainment Association (TEA) reikt de Thea Award for Outstanding Achievement uit.

TEA was zeer onder de indruk van het Paleis der Fantasie. "Symbolica is een darkride van het allerhoogste niveau die innovatieve vertelkunst combineert met intieme details", staat in het juryrapport.

Experts roemen "de verbluffende aandacht voor verbeeldingskracht, ouderwets vakmanschap, vloeiende animatronics en interactieve, gedecoreerde voertuigen". De bekendmaking vond dinsdag plaats tijdens de jaarlijkse Attractions Expo van branchevereniging IAAPA in de Amerikaanse staat Florida.

Symbolica opende op 1 juli. In de 35 miljoen euro kostende attractie maken bezoekers een tour door het paleis van koning Pardulfus, onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes. Het geavanceerde ritsysteem werd geleverd door ETF Ride Systems uit het Limburgse Nederweert. De bewegende figuren zijn geproduceerd door de Amerikaanse robotbouwer Garner Holt.

De Efteling wist drie keer eerder een Thea Award in de wacht te slepen, voor Villa Volta (1997), Aquanura (2012) en het volledige park (2005).



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be