Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica wint belangrijke prijs

15-11-2017, 00.19 uur | Reacties

De nieuwste attractie van de Efteling is in de prijzen gevallen. Het Kaatsheuvelse attractiepark krijgt een prestigieuze internationale onderscheiding voor de nieuwe interactieve darkride Symbolica. De Themed Entertainment Association (TEA) reikt de Thea Award for Outstanding Achievement uit.

TEA was zeer onder de indruk van het Paleis der Fantasie. "Symbolica is een darkride van het allerhoogste niveau die innovatieve vertelkunst combineert met intieme details", staat in het juryrapport.

Experts roemen "de verbluffende aandacht voor verbeeldingskracht, ouderwets vakmanschap, vloeiende animatronics en interactieve, gedecoreerde voertuigen". De bekendmaking vond dinsdag plaats tijdens de jaarlijkse Attractions Expo van branchevereniging IAAPA in de Amerikaanse staat Florida.

Symbolica opende op 1 juli. In de 35 miljoen euro kostende attractie maken bezoekers een tour door het paleis van koning Pardulfus, onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes. Het geavanceerde ritsysteem werd geleverd door ETF Ride Systems uit het Limburgse Nederweert. De bewegende figuren zijn geproduceerd door de Amerikaanse robotbouwer Garner Holt.

De Efteling wist drie keer eerder een Thea Award in de wacht te slepen, voor Villa Volta (1997), Aquanura (2012) en het volledige park (2005).Meer Efteling
Reacties