Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Disneyland Paris pas in 2021 hersteld van crisis'

14-11-2017, 19.38 uurBeeld: Nick Jespers

Het gaat nog jaren duren voordat Disneyland Paris volledig hersteld is van een grote crisis. Dat verwacht het management van het pretparkresort. Sinds de terroristische aanslagen in Frankrijk kampen de Disney-parken met dalende bezoekersaantallen.

In 2012 trok Disneyland Paris nog zestien miljoen bezoekers. Vorig jaar waren dat er 13,4 miljoen, een daling van 9,5 procent ten opzichte van 2015. Het management denkt dat een "volledig herstel" uitblijft tot 2021, staat in financiële documenten.

Disneyland Paris is al wel op de goede weg. In de eerste zes maanden van 2017 steeg het aantal bezoekers met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met 19 miljoen euro tot 623 miljoen euro.

Eerder dit jaar werd moederbedrijf Euro Disney volledig overgenomen door de Amerikaanse Walt Disney Company. De firma is van de effectenbeurs gehaald. Dat moet de weg vrijmaken voor grote investeringen in nieuwe attracties en broodnodige opknapbeurten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be