Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Fabrikanten

Dit is de eerste draaiende waterglijbaan ter wereld

14-11-2017, 00:07 uur | ReactiesFoto: Wiegand Maelzer

Een Duits bedrijf heeft een krankzinnige nieuwe attractie ontwikkeld. Fabrikant Wiegand Maelzer bouwde een waterglijbaan en een reuzenrad in één. Wie in het 'slidewheel' stapt, suist heen en weer door een bizarre brij van draaiende buizen.

Het idee werd in 2012 bedacht door een 9-jarige Zwitserse jongen met een rijke fantasie. "Hij droomde van een roterende waterglijbaan", vertelt marketingmanager Zsofia Biemer aan Looopings. "Het concept is zowel extreem complex als ontzettend simpel. Wij hebben het idee gepatenteerd en zijn sindsdien volop bezig met de ontwikkeling."

ZIE OOK: Nieuw: reuzenrad en waterglijbaan in één

Inmiddels is er een testopstelling gebouwd. De attractie bestaat uit een 130 ton wegend gevaarte van 24 meter hoog. "Het kostte ons vier jaar om een werkend prototype te ontwikkelen", aldus Biemer. "Het heeft ons heel veel rekenwerk gekost, maar uiteindelijk is het gelukt."

De snelheid van de passagiers wordt bepaald door de roteersnelheid van het rad. "Het kan daardoor zowel een familieattractie als een thrillride zijn", weet de manager. Er kunnen meerdere bootjes tegelijk door de buizen heen glijden. "Botsingen zijn praktisch onmogelijk, tenzij mensen kunnen vliegen."

Het eerste exemplaar opent in het voorjaar van 2018 in een Chinees waterpark. Er wordt al gesproken over installaties in Europa. "We praten ook met Nederlandse partijen."ZIE OOK: Nederlands vakantiepark opent grootste overdekte waterglijbaan ter wereld

Reacties
Bijdrage