Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Gesloten dierentuin in België mag weer open

10-11-2017, 12.18 uur

De Olmense Zoo mag weer open. Dat heeft de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts laten weten. Hij liet de Belgische dierentuin een maand geleden sluiten omdat de regels rond dierenwelzijn er stelselmatig overtreden zouden worden. Sindsdien hebben de uitbaters enkele zaken aangepast en verbeterd.

"Op basis van mijn gesprekken en het inspectieverslag van de administratie, stel ik met genoegen vast dat aan alle opgelegde voorwaarden tegemoetgekomen werd", schrijft de minister in een verklaring.

In het dierenpark werden vorige maand een honderdtal overtredingen aangetroffen. Inmiddels zijn er onder meer extra schuilruimtes gerealiseerd voor de dieren. Ook kwamen er afspraken over kweekprogramma's. Het is daarnaast de bedoeling om toe te treden tot branchevereniging EAZA.

De onverwachte sluiting van de Olmense Zoo zorgde de afgelopen maand voor veel kritiek. Toch heeft minister Weyts geen spijt van de beslissing. "Het allerbelangrijkste voor mij in dit dossier is dat de lat inzake dierenwelzijn gevoelig hoger is komen te liggen. Dat was mij al die heisa meer dan waard."

De Olmense Zoo is de op twee na grootste dierentuin van Vlaanderen, na Zoo Antwerpen en Planckendael. De opening vond in 1980 plaats. Er komen jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers.

Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be