Fans

Nederlandse pretparkfan (31) na duizend verschillende achtbanen: 'Ik wil gewoon lol maken'

16-11-2017, 14.23 uur | Reacties

Een 31-jarige Nederlandse pretparkfan is erin geslaagd om duizend verschillende achtbanen te berijden. Jos Boudestein uit Delft reist de hele wereld over voor bijzondere rollercoasters. Afgelopen week bereikte hij een ongelofelijke mijlpaal door een ritje te maken in zijn duizendste achtbaan.

Boudestein koos daarvoor de snelste achtbaan ter wereld uit: Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi. De topsnelheid van het stalen monster bedraagt 240 kilometer per uur. "Het was heel tof om echt een bijzondere achtbaan aan de mijlpaal te hangen", vertelt hij aan Looopings.


ZIE OOK: Hoe voel je je na 24 uur in een achtbaan?

Hoewel de fan al van jongs af aan in attractieparken als de Efteling en Duinrell komt, begon zijn achtbaanhobby pas echt in 2007. "Toen ontdekte ik bij toeval houten achtbaan Troy in Toverland. Ik werd compleet weggeblazen door de fantastische wilde rit." Sindsdien heeft Boudestein de smaak te pakken. Regelmatig is hij dan ook in het buitenland te vinden. "Je leert verrassend veel over de cultuur van een land in een pretpark."

De beste rollercoaster ter wereld staat volgens Boudestein in Duitsland. "De nummer één is voor mij lanceerachtbaan Taron in Phantasialand, dankzij het superwilde baanverloop en de krachtige tweede lancering waarbij de trein niet wordt stilgezet." Hij is ook onder de indruk van Expedition Ge-Force in Holiday Park (Duitsland), Maverick in Cedar Point (Verenigde Staten) en Wildfire in Kolmården (Zweden).

Een volgend doel heeft de coasterliefhebber niet. "Iedere nieuwe achtbaan in de buurt wil ik zeker even uitproberen, maar het is niet zo dat ik nu voor de tweeduizend ga. Ik wil eigenlijk vooral lol maken in de parken."

ZIE OOK: Mijlpaal: Nederlander (50) doet duizend verschillende achtbanen

Reacties