Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer ontwikkelt mini-vliegsimulator voor kleine pretparken

09-11-2017, 20.39 uur

Ook kleine pretparken kunnen nu een hypermoderne vliegsimulator in huis halen. De Britse fabrikant Simworx heeft een 'mini flying theatre' ontwikkeld. Het ontwerp is gebaseerd op gigantische vliegsimulatoren als Voletarium in het Duitse Europa-Park en This is Holland in Amsterdam.

De kleine variant van Simworx bestaat uit twee rijen van tien zitplaatsen. Passagiers krijgen het gevoel dat ze over landschappen heen vliegen. Hun benen bungelen los in de lucht. De theoretische capaciteit bedraagt 250 personen per uur. Er geldt een minimale lengte van 1.10 meter.

"Dankzij deze innovatie kunnen ook kleinere partijen nu kiezen voor dit populaire attractietype", laat het bedrijf weten. "Ondanks de kleine vloeroppervlakte wordt er gebruikgemaakt van dezelfde geavanceerde technologie."

Vliegsimulatoren winnen de laatste tijd aan populariteit in Europa. Sinds dit jaar staan er onder meer exemplaren in het Franse attractiepark Futuroscope en het Spaanse attractiepark Ferrari Land, onderdeel van PortAventura World.

Simworx is bekend van simulatorattracties als The Lost Temple in Movie Park (Duitsland) en Derren Brown's Ghost Train in Thorpe Park (Groot-Brittannië).

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be